Verdachte voor tweede maal aangehouden voor malafide asbestverwijdering

Op vrijdag 28 november is een 35 jarige man uit Ede in het Gelderse Uddel aangehouden op verdenking van het illegaal verwijderen van asbest. De verdachte was ook al in juni vorig jaar voor eenzelfde overtreding aangehouden. De aanhouding werd verricht door de Directie Opsporing van de Inspectie SZW in samenwerking met de politie Noord-Oost Gelderland, onder leiding van het Functioneel Parket.

De verdachte heeft samen met een mededader, die ook afgelopen vrijdag is aangehouden, een dak van een schuur waarop asbesthoudende platen lagen verwijderd. De verdachten zijn niet gecertificeerd om asbest te verwijderen. Er zijn ook niet de juiste voorzorgsmaatregelen getroffen bij de asbestverwijdering.

Door de wijze waarop is gesaneerd, is een oppervlakte van enkele honderden meters in en rond de schuur besmet geraakt met asbestdeeltjes. Voor de opdrachtgever dreigt een financiële strop omdat hij het terrein in opdracht van de gemeente, zo nodig onder bestuursdwang, zal moeten laten reinigen door een gecertificeerde asbestsaneerder.
Bij de aanhouding is het geld in beslaggenomen dat door de opdrachtgever aan de man is betaald voor de werkzaamheden.

Bron : www.inspectieszw.nl